Räk- & avocadopaj

17.12.2011 | Camilla | Påsk, Pizza & paj, Skaldjur | 1 kommentar

Jag fick en förfrågan om jag hade något recept på en laxpaj.  Javisst svarade jag, någonstans har jag ett recept på en kall lax- & räkpaj. När jag väl letat rätt på receptet och det gamla fotot så visade det sig att jag bara kört pajen som en räk- & avocadopaj vid det här tillfället . Man garnerar alltså den goda, kalla pajen helt efter eget tycke och smak! 🙂  Passar perfekt på buffébordet!

 
.: Räk- & avocadopaj :. 


Receptet är beräknat till en mindre rund pajform.

Pajdeg:
2.5 dl vetemjöl
100 g rumsvarmt smör
2 msk kallt vatten

Blanda ihop degen. Tryck ut den i en smord pajform. Nagga degen och grädda i 200° i 15-20 minuter.

Fyllning:
1.5 dl gräddfil
1.5 dl majonäs
2-3 msk chilisås
0.5 kruka klippt dill

Garnering:
Handskalade räkor
ev. kallrökt lax
Röd rom
Avocado
Citron
Dill

Print Friendly

1 synpunkt på “Räk- & avocadopaj

  1. Så gott det ser ut 🙂
    Idag har jag bakat matmuffins, kommer recept på det sedan. Batteriet till kameran måste bara laddas. Kram


CamillaK

© CamillaK - Alla rättigheter förbehållna

  • Facebook
  • Feed

Decorama Design & Layout