Ugnsbakad lax med räkor

30.09.2010 | Camilla | Lax | 1 kommentar

Nu får jag ta mig i kragen igen. Jag har varit URDÅLIG på att uppdatera..och jag har varit urdålig på att besöka och lämna kommentarer hos alla mina bloggskompisar som jag regelbundet besöker. Lite skyller jag på den pågående köksrenoveringen men jag har ju ändå lagat mat..och jag har surfat…så det är egentligen ingen ursäkt det heller.
Har väl helt enkelt bara haft en av de ibland återkommande svackorna! Tack till dig som ändå fortsatt att titta in här lite då och då!

Ett särskilt stort TACK vill jag skicka till Johan, Matpolisen, som för en tid sedan tillägnade mig en fin Award! 🙂

Som sagt..i vårt hem råder det fullkomlig kaos nu när köket renoveras. Vi har alltså inget kök där det går att laga mat utan det får jag göra i tvättstugan där spis och ugn provisoriskt ställts upp. Det funkar även om det är rejält besvärligt ibland. Alla grejer ligger ju nerpackade i kartonger i olika rum..så det är ett jädrans springande för att hitta alla redskap osv som man behöver. Har liksom ingen plats för dom också i tvättstugan!

Ändå är jag ganska stolt över att ha lyckats laga ordentlig mat så gott som varje dag. Vi gjorde dock ett undantag när bonuskillarna och en sambo till en av dom övernattade här i vår röra – då beställde vi hem pizza! 😉

En sak till som jag tycker jag lyckats ganska bra med är att vi blivit så mycket bättre på att äta fisk än vad vi har varit tidigare. Det är ju oftast både enkelt och gott så jag har egentligen ingen förklaring till varför vi inte ens åt fisk en gång i veckan tidigare!?! :/

Veckans fiskrätt hittade jag hos Ann på annsann.com, enkelt och MYCKET gott. Helt i min stil!


.: Ugnsbakad lax med räkor :.


4 port

4 portionsbitar av lax
5 dl matlagningsgrädde.
200 gr räkost
1 knippe dill
salt, citronpeppar
1 burk skalade räkor

Värm grädden på spisen. Hacka dillen men spara några kvistar till garnering. Blanda i dillen och räkosten i grädden och värm under omrörning tills osten har smält.

Krydda laxen och lägg den i en smord ugnssäker form. Slå över gräddblandningen.

Ugnsbaka laxen i 175º i 30-45 minuter. 30 minuter om laxen är färsk eller upptinad, 45 minuter om den är nästan fryst. Ta ut formen, häll över räkorna och garnera med några dillkvistar.

Servera med potatis, kokt eller pressad,sallad eller kokta grönsaker.

Print Friendly

1 synpunkt på “Ugnsbakad lax med räkor


CamillaK

© CamillaK - Alla rättigheter förbehållna

  • Facebook
  • Feed

Decorama Design & Layout