Pitepalt

26.08.2010 | Camilla | Produkttest | 7 kommentarer

 

När jag kom hem från jobbet på eftermiddagen tog jag in posten och blev så nyfiken när jag hittade ett brunt paket i postlådan! Jag hade inte den blekaste aning om vad det kunde innehålla!?

Jag blev ganska förvånad när paketet visade sig vara från Kungsörnen och jag hade fått en påse Pitepaltmix för provsmakning! 🙂

Jag gillar ju nya utmaningar inom matlagningen, men jag fullkomligt avskyr färdiga mixer.  Hmm…

Redan nu ikväll har vi ätit pitepalt till middag…faktiskt för första gången i både mitt och sambons liv…men eftersom vi båda gillar kroppkakor så förstod vi att det här skulle kanske bli skapligt bra det också!

Jag använde mig av hälften av påsens innehåll och blandade det med 6 dl vatten och fyllde sedan palten med 3 paket bacon klippt i småbitar och 1/2 finhackad gul lök som jag först hade stekt. Jag mjölade händerna riktigt ordentligt när jag rullade ihop de 9 stora  ”paltbollarna”. Lade sedan ner dom i saltat, kokande vatten och lät dom sjuda i 45 minuter.

Vi åt dom alldeles nykokta med en klick äkta smör och lingonsylt.

Vad tyckte vi då?

Jo, det var inte så dumt alls faktiskt..även om jag verkligen var mycket skeptisk till att börja med. Mix är ju alltid mix och brukar ha en speciell ”pulversmak”…men den smaken kände jag inte av alls.

Det här är säkert inget jag kommer att köpa själv igen då jag föredrar att laga mat från grunden…men jag ska absolut använda upp den andra halvan av påsen vid lämpligt tillfälle, för så tokigt var det absolut inte! 🙂

Print Friendly

7 synpunkter på “Pitepalt

 1. Jag hade också en sån i brevlådan igår..
  Känner mig lite skeptisk då jag är mer för kroppkakor än palt, gubben han gillar platt palt han så det blir nog att göra både och..
  Testa måste man ju när man får chansen att pröva.
  Trevlig helg

 2. Pingback: Camillas pitepalt | I love Pitepalt

 3. Paltn opa Peitmåle

  10 nevafiol å kornmjöl / vetemjöl. En litn pila gröut å vatn.

  Nager kåoke-päro å leka mang råreve, å så nalta sålt.

  Hack na fläsk öte inkråme. Räid däigen lagomt tjåck.

  Knoda ihåop däigen så hä blei som en liten moil.

  Kle moiln vä nalta däig så hä blei som en större miol. Stop in fläske ini moiln.

  Lett döm stå å kåok en teim

  It vä andakt !

  Bon Appetit

 4. Tur att smaken är som baken..och hos mig finns inget rätt eller fel.

  Ha en bra dag, med eller utan lök! ? //CamillaK


CamillaK

© CamillaK - Alla rättigheter förbehållna

 • Facebook
 • Feed

Decorama Design & Layout