Kategoriarkiv: Tips

Tant Ninnis choklad

Jag har haft den stora förmånen att få prova chokladserien Tant Ninnis Vintersaga. Faktum är att jag blev helt kär i de fina, rejäla chokladboxarna redan innan jag hade smakat chokladen!

IMG_0467.PNG

Tant Ninnis är ett nytt chokladföretag med en historia. Den delikata chokladen tillverkas i Östergötland och förpackas i riktigt fina förpackningar. Antingen i söta små linnepåsar som innehåller 90 gram choklad eller i rejäla pappersboxar som innehåller 200 gram choklad. Alla förpackningar har ett värde även när godsakerna är uppätna.

Serien Tant Ninnis Vintersaga är ljuvligt goda chokladdragerade mandlar som är kanel-, kardemumma- eller florsockerpudrade. Passar utmärkt på julens dessertbord eller att ta med som en fin gåva till vintern och julens alla kalas.

I sortimentet ingår även boxserien Tant Ninnis Melodi som består av havssaltmandlar, kolamandlar och mjölkchokladmandlar och serien Tant Ninnis Små Söta som består av chokladparanötter, kaffenötter och kokosnötter förpackade i underbart söta små vita, spetsprydda tygpåsar i 100% linne.

Så här skriver grundaren och barnbarnet Catarina Tillman i Borensberg om Tant Ninnis historia

”När jag var liten lärde Tant Ninni mig allt om saftning och syltning, om bär och svamp, hur man känner igen olika sädesslag, hur man bakar utsökta små mandelmusslor och korintkakor, hemligheten bakom riktigt god kola och hur fin choklad ska smaka. Tant Ninni växte upp på en stor gård på landet men när jag kom till världen bodde hon sedan länge i en våning i Stockholm. Ett kvarter bort fanns en kaffehandel, där det doftade ljuvligt. Att få besöka butiken tillsammans med henne var alltid ett litet äventyr.
Tant Ninni var min farmor. Till hennes ära erbjuder jag nu godsaker i vackra förpackningar för dig som uppskattar lite njutning i livet. Varje förpackning har ett värde även efter att godsakerna är uppätna. Förvara till exempel dina smycken i de söta tygpåsarna eller fyll dem med lavendel och låt de sprida en härlig doft i dina lådor. De vita boxarna passar bra till pennor, kvitton och annat viktigt i arbetsrummet, i barnens rum för pärlor, bokmärken och bilar eller för vacker förvaring av småsaker i köket. Och alldeles säkert blir de smakfulla förpackningarna uppskattade gåvor till de du håller av.

PS Min farmor blev 95 år. Under alla år tillsammans hörde jag aldrig min mamma säga “du” till sin svärmor. Hon tilltalade henne alltid “Tant Ninni”. Så föddes namnet på detta företag.”

Ett blogginlägg i samarbete med Tant Ninnis. Här hittar du produktinformation, återförsäljare mm. mm.

Print Friendly
15.11.2014 | Camilla | Godis, Produkttest, Tips | Kommentera
CamillaK

© CamillaK - Alla rättigheter förbehållna

  • Facebook
  • Feed

Decorama Design & Layout